д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Силанизиране Силанизиране Силанизиране

Силанизиране

Запазете час

Тази процедура се прилага най-вече при деца и представлява профилактично покритие на здрави зъби със силанит – течен смолист материал, който се втвърдява при определени условия.


Препоръчвам я като особено ефективна за предпазване от кариес при деца, а понякога и тинейджъри.  

 

Описание на стоматологичното лечение

Гарантирам ви, процедурата е напълно безболезнена. Процесът минава през следните етапи:

  • Първо почиствам цепнатините (фисури), в които се задържа храна, с помощта на четки и специална паста за премахване на плаката.

  • Обработвам ги  с фосфорна киселина (за не повече от 20 секунди).

  • Подготвям фотополимерното покритие, с което ще ги запълня – силан.

  • Запълвам цепнатините и втвърдявам силана с фотополимерна лампа.

Това е цялата процедура.


Препоръчвам я на родителите на своите малки пациенти, защото тя, заедно с редовните профилактични прегледи, гарантира здравите зъби на децата.  

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Това е една от най-бързите дентални процедури. Понеже е и безболезнена, децата не се съпротивляват и  силанизирането продължава приблизително толкова, колкото и един обстоен профилактичен преглед.


Винаги обяснявам на пациентите си, че когато съм извършил силанизация е важно да се провеждат профилактични прегледи на всеки шест месеца. За мен е важно да наблюдавам обработените зъби, защото силанът загубва до 10% от обема си в рамките на една година и е необходимо да се реапликира.  

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

Често, когато зъбите поникват, по повърхността им се образуват фисури. През тях лесно навлизат микроорганизми и се натрупва храна. Достъпът на слюнка и четка за зъби е затруднен и зъбите са застрашени от кариес. Това се случва предимно при кътниците.


Ако не се лекува навреме, кариесът води до усложнения, чието лечение е болезнено и особено травмиращо за детето.


Затова ви съветвам да се възползвате от профилактичните прегледи, да се консултирате със стоматолог и да спестите на детето си болка и стрес чрез навременно силанизиране.   

 

Гаранция на стоматологичните услуги

Лечението на малките пациенти винаги е доста по-трудно. Изисква много повече такт, търпение, внимание и умения за общуване и успокояване на страха. Винаги се радвам, когато родителите ме послушат и вземат превантивни мерки против кариес. Силанизирането е процес, който спестява на децата болка и стрес, а на мен дава възможност да предотвратявам назряването сериозните стоматологични проблеми. 

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Превантивна дентална грижа за децата

Превантивната (профилактичната) стоматология се занимава с поддържането на нормална дъвкателна функция чрез подсилване н...

Какво трябва да знаем за силанизирането

Силанизирането е профилактично покритие на здрави, дълбоки фисури и бразди със силанти. Силантът е течен смолист материа...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече