д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Пародонтология Пародонтология Пародонтология

Пародонтология

Запазете час

Всички зъби, включително и млечните, имат пародонт. Така се наричат зъбоподдържащите структури, които всъщност са комплекс от меки и твърди тъкани: венец, алвеоларна кост, цимент по кореновата повърхност, периодонтален лигамент.


Пародонтологията е науката, която изучава пародонта и различните пародонтологични заболявания. 


В повечето случаи микроорганизмите в зъбната плака и зъбния камък са причина за различните пародонтологични заболявания. В някои по-тежки случаи се наблюдава и нарушение на имунната защита.

 

Описание на стоматологичното лечение

Процесът на пародонтологичното лечение преминава през следните етапи:

  • Правя обстоен преглед на пациента.

  • Проверявам какво е нивото на орална хигиена. Установявам наличието на плака и зъбен камък. Идентифицирам всички клинични симптоми.

  • Изготвям и консултирам план на лечението според пародонтологичния проблем на пациента.   

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Лечението на пародонтологични проблеми в повечето случаи е продължителен процес. Разбира се, всичко зависи от това какво е заболяването и на какъв етап от развитието му е дошъл пациента.


Напомням ви, че колкото по-рано се установи даден проблем с вашите зъби, толкова по-бързо, безболезнено и евтино ще бъде решението му.  

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

Добре е да знаете, че при пародонтологичните заболявания се наблюдават силни възпалителни процеси, придружени с болка, зачервяване, оток, температура. Затова, ако забележите някои от тези симптоми, не отлагайте посещението в зъболекарския кабинет. Усложненията могат да бъдат сериозни.


Професионалният ми опит показва, че повечето пациенти не обръщат достатъчно внимание на проблеми като кървене на венците при миене. Имайте предвид, че това е знак за протичане на възпалителен процес и вземете бързи мерки.

 

Гаранция на стоматологичните услуги

Винаги при профилактичен преглед обръщам внимание дори на най-малкия знак за наличие на пародонтологичен проблем и информирам пациента за последиците от липсата на адекватно лечение. За мен е важно, той да разбере, че ранната диагностика и лечение дават по-ефективен резултат.

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Профилактичните прегледи

Наличието на гингивит (възпаление на венците) и лош дъх (халитозис) не винаги се дължи на лоша хигиена или немърливост. ...

Лечение на пародонтит

Успешното пародонтално лечение започва със създаването на отлична хигиена на устната кухина. Това включва два пъти дневн...

Профилактика на пародонтозата

Редовно миене на зъбите (най-малко два пъти дневно), при което зъбите се измиват от всички страни, заедно с междузъбните...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече