д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Импланти Импланти Импланти

Импланти

Запазете час

Имплантите, с които работя са два вида. Първите се поставят на мястото на увредена или изгубена кост, или част от венец (гингива) и се наричат костно-гингивални импланти. Вторите се поставят на мястото на загубени или извадени зъби и се наричат дентални импланти.


Костно-гингивалните импланти са естествени и синтетични. При естествените се използва тъкан взета от пациента. Изкуствените са направени от синтетична кост и колагенова мембрана. (Използват се преработени животински продукти или титан.)


Денталните импланти се състоят от скрита – подвенечна част и надстройка – открита част.

 

Описание на стоматологичното лечение

Смятам, че за ефективното поставяне на имплантите от особено значение са два фактора – максимално обезболяване на процедурата и осигуряване на перфектна стерилност.

  • Винаги първо поставям силна упойка.

  • С помощта на свредел и бавнообортна машина монтирам подвенечната част на импланта.

  • Предварително съм избрал подходящия за всеки пациент подход за монтаж. Възможно е откритата част да се постави веднага и имплантът да се затвори, да се изчака няколко месеца и едва след това да се постави откритата част.

Имплантите са особено ефективен начин за възстановяване на повече липсващи зъби.

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Процедурата има различна продължителност в зависимост от избрания подход, материалите, от които са изработени имплантите, както и от броя липсващи зъби.


За мен поставянето на импланти е отговорна и деликатна задача, на която е необходимо да се отдели повече време.

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

Риск от следоперативни усложнения съществува. Затова е необходимо да се осигури максимална стерилност по време на поставянето на имплантите, както и да спазвате всички предписания на стоматолога след операцията.


Аз предпочитам да правя чести контролни прегледи на пациентите си, за да гарантирам безпроблемното им възстановяване.  

 

Гаранция на стоматологичните услуги

Имплантите са бързо и лесно решение на проблем, който доскоро изглеждаше неразрешим. Обикновено планирам поставянето им заедно с пациентите. Обсъждам с тях всички възможни варианти. Знам, че процедурата не е от най-евтините и понякога е болезнена, затова и искам да предложа най-доброто решение за всеки конкретен случай.

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Противопоказания за имплантиране

Има няколко абсолютни противопоказания за имплантиране в стоматологията. Съществуват обаче системни, поведенчески и анат...

Усложнения при имплантиране

Зъбните импланти не са податливи на зъбния кариес, но те могат да развият състояние, наречено периимплантитис. То предст...

Импланти заместват липсващи зъби

Съществуват различни методи за поставяне на зъбни импланти, след изваждане на зъби - имедиантно, закъсняло, късно имплан...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече