д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Бондинг Бондинг Бондинг

Бондинг

Запазете час

Бондинг е метод за корегиране на естетични стоматологични проблеми, обикновено на предните зъби. Препоръчвам го при нарушаване целостта и естетичния им вид, при травма, изтриване, недобро възстановяване на пломби, както и при вродени дефекти на формата, големината и цвета им. За корекцията използвам композитни смоли. Методът е щадящ за зъбите – изпиляването им е минимално, а цената на услугата е сравнително ниска.

 

Описание на стоматологичното лечение

Процесът е почти безболезнен (дали ще изпитвате болка и дискомфорт зависи от това в какво състояние са зъбите ви, имате ли кариеси и каква е степента им на развитие).


Ето как протича самото лечение:

  • Първо почиствам зъба – това включва премахване на плака, кариес, стари пломби – с модерна техника, работеща на високи обороти.

  • Ецвам повърхността на зъба, т. е. разграпавявам го с киселина.

  • Бондвам разграпавената повърхност, т. е. обработвам я с композитни лепила, след което нанасям фотокомпозити, докато не придам на зъба необходимата форма, големина и цвят.

  • Финирам и полирам зъба. Тази процедура извършвам с помощта на фини четки и паста за полиране с диамантен прах.


В резултат пациентите ми получават красиви, гладки и блестящи зъби. Ефектът е дълготраен, сравним с този на зъбните фасети.


Бондинг може да се използва за корекция на един или на цяла редица от зъби. Преди да пристъпя към работа, винаги обсъждам с пациента крайния резултат, който трябва да се постигне.

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Разбира се, продължителността на процедурата зависи от това колко зъба трябва да бъдат направени, но обикновено едно посещение в кабинета ми е достатъчно, за да си тръгнете с красива, блестяща усмивка и ново самочувствие.

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

Важно е да изберете внимателно специалиста, който ще извърши процедурата. При недобро изпълнение на бондинга последствията могат да бъдат от отчупване на фотополимер до отчупване на парче от зъба. В първия случай това ще ви коства просто още едно посещение на зъболекарския кабинет. При втория случай може да почувствате болка в зъба и да си навлечете излишни проблеми.


Аз самият винаги, когато е възможно, съветвам пациентите си да изберат бондинг процедура пред изработка на фасети. Причините за това са няколко:


  • имам богат опит в прилагането на бондинг и гарантирам качеството и дълготрайния ефект на резултата;

  • необходимостта от изпилване на зъбите е минимална, т. е. самата процедура е много по-щадяща;

  • цената на бондинга е по-ниска от цената за изработка и поставяне на фасети, а резултатът е идентичен.

 

Гаранция на стоматологичните услуги

Знам, че естетичният вид на зъбите е важен не само за здравето, но и за самочувствието на моите пациенти. Красивата усмивка предразполага към повече общуване и по-добро самоусещане.


Затова и винаги съветвам пациентите, които се нуждаят от естетична корекция да не отлагат процедура, която мога да извърша в рамките на едно посещение и която, с минимален стрес и разход на средства, ще им донесе максимално удовлетворение.


Ако вие имате подобрен проблем, бондинг методът е вашият вариант отново да се усмихвате широко

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Бондинг за безупречни усмивки

Бондинга е стоматологична процедура, при която се прилага композитен материал (твърд и пластичен) с цвета на естественит...

Бондинг - Кога и как?

Едни от най-често срещаните естетични дентални проблеми са козметичните дефекти на предните зъби. Обикновено това са изт...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече