д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

д-р Калин Василев - зъболекар

д-р Калин Василев

Запазете час

Като стоматолог с дългогодишна практика и опит знам колко е важно за моите пациенти да получат добро и адекватно зъболечение, отговарящо на съвременните естетически изисквания. За това никога не правя компромис с качеството и се старая максимално да усъвършенствам познанията си, така че уверено да мога да предложа висококачествени услуги, в крак с новите тенденции и при реални гаранционни срокове.

 

Вече повече от десетилетие се занимавам със сложни клинични случаи, които "вдигат летвата" в качественото стоматологично лечение, изисквайки умения от различни аспекти на стоматологията - имплантология, венрчна хирургия, ортодонтия и арт-стоматология. Моята отговорност не приключва при завършване на лечението. Всеки случай проследявам внимателно дълго след като лечението вече е приключило, защото моят главен приоритет е пациента.

 

Съвсем отговорно искам да Ви уверя, че при мен ще бъдете коректно информирани, ще получите качествена категоризация на материалите спрямо цените и истината за здравословното състояние на Вашите зъби.

Кратка информация за стоматологичните ми квалификации

 • Магистратура по стоматология

  Притежавам диплома за завършена магистратура по стоматология (1997 г.) в Стоматологичен факултет на Медицинския университет, гр. София.

  Преподавателска дейност

  През годините работих като хоноруван преподавател по "Анатомия на зъбите" в Зъботехническия отдел на Медицински колеж "Йорданка Филаретова", гр. София.

  Спешна стоматологична практика

  Имам самостоятелна тригодишна практика като зъболекар в Здравен център, с. Лесново и спешен кабинет в гр. Елин Пелин.

  Допълнително квалифицирах познанията си като стоматолог за спешна стоматологчна помощ в Медицински Дентален Център "Медива", гр. София

  Самостоятелна стоматологична практика

  От 1999 г. имам собствен стоматологичен кабинет в комплекс Люлин-Център, а няколко години по-късно регистрирах и втори такъв, като естествено продължение на професионалната ми кариера.

 • Възстановителна стоматология

  През годините непрекъснато посещавах редица Международни конгреси по Възстановителна стоматология за да обогатя познанията си.

  Естетична стоматология

  Притежавам няколко сертификата за обучения по естетична и козметична стоматология, поставяне на керамични фасети и порцеланови коронки.

  Орална имплантология

  Посещавал съм Международни конгреси по Орална имплантология и притежавам сертификати за проведени лекционно-практически курсове за работа с имплантологични системи на утвърдени реномирани марки: Straumann (Швейцария) и Zimmer (Съединени Американски Щати).

  Като допълнение, практиката ми наложи да се квалифицирам допълнително с индвидуално обучение за работа с израелската система импланти - "Adin implants", която намира широко приложение на българския пазар.

 • София Дентал Мийтинг Форуми

  Притежавам набор от сертификати за ежегодишни посещения на форуми, провеждани от световно известни лектори по кариесология, ендодонтия, детска стоматология, ортодонтия и пародонтология. Форумите се организират всяка година през Октомври от асоциация "София Дентал Мийтинг".

  Главното предимство на този тип събития е, че в рамките на три дни, присъстващите стоматолози получават актуална информация за най-новите и модерни методи в съвременната дентална медицина. Провеждат се много лекторски и практически курсове, засягащи различни аспекти на стоматологичното лечение, а участието в тях се регламентира със съответния сертификат.

  Пародонтология

  За да квалифицирам допълнително познанията си, взех набор от лекции относно принципите на резективните и регенеративните хирургични процедури в пародонталната хирургия, водени от доц. Христина Попова

 • Ортодонтия

  Завърших пълен интензивен курс на тема: "Фиксирана техника" в три части при проф. Мутафчиев, както и курс на типодонт  - Деймън техника, д-р Галина Настева

  Оклузия

  Допълнително обогатих знанията си в областта на ортодонтията с курса на доц. Лаура Андреева - "Развитие на оклузията от раждане до възрастен".

  Оклузия и гнатология

  "Оклузия и гнатология" на д-р Николай Николов беше поредния избран от мен курс за допълнителна квалификация, който завърших.

 • Перспективи

  Към момента продължавам квалификационното си развитие като непрекъснато посещавам курсове и лекции за:

  Eстетична и козметична дентална медицина - композитни възстановявания (естетични пломби, бондинг); керамични възстановявания (керамични фасети, керамични инлеи, металокерамика, изцялокерамични, циркониеви корони).

  Ендодонтия - модерни и съвременни методи при лечението на коренови канали (ръчно и машинно почистване, запълване със сийлър и гутаперка, лечение на зъби със сериозни апикални възпалителни и други  проблеми).

  Пародонтология - нови методи в лечението на пародонтозата (пародонтитите) - почистване на дълбоки пародонтални джобове с грейси кюрети, открит  хирургичен кюретаж, хирургичен моделаж на тъканите (гингивопластика и гингивотомия).

  Дентална имплантология – консултация, планиране и поставяне на винтови дентални импланти и тяхното протезиране - поставяне на единични импланти и цялостно възстановяване на цели челюсти

  Стоматологична хирургия - инцизии при зъбни абсцеси, екстракция на зъби, корени, издлетяване на мъдреци, зашиване на рани

  Детска стоматология - опит и работа с деца, лечение на дентални проблеми при деца на 3-годишна възраст, мотивация и обучение на хигиена на зъбите и венците, лечение на зъбночелюстни проблеми при деца до 12-годишна възраст с подвижна апаратура.

Стоматологичен кабинет в Люлин Дентален кабинет в Люлин Зъболекарски кабинет
shade

Информационен бюлетин

Зъбен камък

Зъбният камък представлява минерализирана зъбна плака (бактериална маса), която се формира върху зъбите. Ако не се отстр...

Профилактичните прегледи

Наличието на гингивит (възпаление на венците) и лош дъх (халитозис) не винаги се дължи на лоша хигиена или немърливост. ...

всички публикации по темата
shade