д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

д-р Калин Василев - зъболекар

д-р Калин Василев

Запазете час

Като стоматолог с дългогодишна практика и опит знам колко е важно за моите пациенти да получат добро и адекватно зъболечение, отговарящо на съвременните естетически изисквания. За това никога не правя компромис с качеството и се старая максимално да усъвършенствам познанията си, така че уверено да мога да предложа висококачествени услуги, в крак с новите тенденции и при реални гаранционни срокове.

 

Вече повече от десетилетие се занимавам със сложни клинични случаи, които "вдигат летвата" в качественото стоматологично лечение, изисквайки умения от различни аспекти на стоматологията - имплантология, венрчна хирургия, ортодонтия и арт-стоматология. Моята отговорност не приключва при завършване на лечението. Всеки случай проследявам внимателно дълго след като лечението вече е приключило, защото моят главен приоритет е пациента.

 

Съвсем отговорно искам да Ви уверя, че при мен ще бъдете коректно информирани, ще получите качествена категоризация на материалите спрямо цените и истината за здравословното състояние на Вашите зъби.

Кратка информация за стоматологичните ми квалификации

 • Магистратура по стоматология

  Притежавам диплома за завършена магистратура по стоматология (1997 г.) в Стоматологичен факултет на Медицинския университет, гр. София.

  Преподавателска дейност

  През годините работих като хоноруван преподавател по "Анатомия на зъбите" в Зъботехническия отдел на Медицински колеж "Йорданка Филаретова", гр. София.

  Спешна стоматологична практика

  Имам самостоятелна тригодишна практика като зъболекар в Здравен център, с. Лесново и спешен кабинет в гр. Елин Пелин.

  Допълнително квалифицирах познанията си като стоматолог за спешна стоматологчна помощ в Медицински Дентален Център "Медива", гр. София

  Самостоятелна стоматологична практика

  От 1999 г. имам собствен стоматологичен кабинет в комплекс Люлин-Център, а няколко години по-късно регистрирах и втори такъв, като естествено продължение на професионалната ми кариера.

 • Възстановителна стоматология

  През годините непрекъснато посещавах редица Международни конгреси по Възстановителна стоматология за да обогатя познанията си.

  Естетична стоматология

  Притежавам няколко сертификата за обучения по естетична и козметична стоматология, поставяне на керамични фасети и порцеланови коронки.

  Орална имплантология

  Посещавал съм Международни конгреси по Орална имплантология и притежавам сертификати за проведени лекционно-практически курсове за работа с имплантологични системи на утвърдени реномирани марки: Straumann (Швейцария) и Zimmer (Съединени Американски Щати).

  Като допълнение, практиката ми наложи да се квалифицирам допълнително с индвидуално обучение за работа с израелската система импланти - "Adin implants", която намира широко приложение на българския пазар.

 • София Дентал Мийтинг Форуми

  Притежавам набор от сертификати за ежегодишни посещения на форуми, провеждани от световно известни лектори по кариесология, ендодонтия, детска стоматология, ортодонтия и пародонтология. Форумите се организират всяка година през Октомври от асоциация "София Дентал Мийтинг".

  Главното предимство на този тип събития е, че в рамките на три дни, присъстващите стоматолози получават актуална информация за най-новите и модерни методи в съвременната дентална медицина. Провеждат се много лекторски и практически курсове, засягащи различни аспекти на стоматологичното лечение, а участието в тях се регламентира със съответния сертификат.

  Пародонтология

  За да квалифицирам допълнително познанията си, взех набор от лекции относно принципите на резективните и регенеративните хирургични процедури в пародонталната хирургия, водени от доц. Христина Попова

 • Ортодонтия

  Завърших пълен интензивен курс на тема: "Фиксирана техника" в три части при проф. Мутафчиев, както и курс на типодонт  - Деймън техника, д-р Галина Настева

  Оклузия

  Допълнително обогатих знанията си в областта на ортодонтията с курса на доц. Лаура Андреева - "Развитие на оклузията от раждане до възрастен".

  Оклузия и гнатология

  "Оклузия и гнатология" на д-р Николай Николов беше поредния избран от мен курс за допълнителна квалификация, който завърших.

 • Перспективи

  Към момента продължавам квалификационното си развитие като непрекъснато посещавам курсове и лекции за:

  Eстетична и козметична дентална медицина - композитни възстановявания (естетични пломби, бондинг); керамични възстановявания (керамични фасети, керамични инлеи, металокерамика, изцялокерамични, циркониеви корони).

  Ендодонтия - модерни и съвременни методи при лечението на коренови канали (ръчно и машинно почистване, запълване със сийлър и гутаперка, лечение на зъби със сериозни апикални възпалителни и други  проблеми).

  Пародонтология - нови методи в лечението на пародонтозата (пародонтитите) - почистване на дълбоки пародонтални джобове с грейси кюрети, открит  хирургичен кюретаж, хирургичен моделаж на тъканите (гингивопластика и гингивотомия).

  Дентална имплантология – консултация, планиране и поставяне на винтови дентални импланти и тяхното протезиране - поставяне на единични импланти и цялостно възстановяване на цели челюсти

  Стоматологична хирургия - инцизии при зъбни абсцеси, екстракция на зъби, корени, издлетяване на мъдреци, зашиване на рани

  Детска стоматология - опит и работа с деца, лечение на дентални проблеми при деца на 3-годишна възраст, мотивация и обучение на хигиена на зъбите и венците, лечение на зъбночелюстни проблеми при деца до 12-годишна възраст с подвижна апаратура.

Стоматологичен кабинет в Люлин Дентален кабинет в Люлин Зъболекарски кабинет
shade

Информационен бюлетин

Превантивна дентална грижа за децата

Превантивната (профилактичната) стоматология се занимава с поддържането на нормална дъвкателна функция чрез подсилване н...

Какво трябва да знаем за силанизирането

Силанизирането е профилактично покритие на здрави, дълбоки фисури и бразди със силанти. Силантът е течен смолист материа...

всички публикации по темата
shade