д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Добър зъболекар в София

Дата на публикацията: 06.07.2013

По какво да познаем един добър зъболекар в София... и не само.

Да се намери добър зъболекар в София, а и по принцип, не е лесно начинание. Зъболекарите са много. Изборът е голям. Препоръчвам ви да имате предвид няколко неща, когато търсите своя стоматолог.

Професионална квалификация. Важно е зъболекарят да има добра квалификация и допълнителни курсове, тренинги и обучения. В стоматологията непрекъснато се появяват новости, които позволяват по-ефективно и безболезнено лечение на пациентите. Затова един от показателите, по които да търсите добър зъболекар в София и в страната са именно дипломите от университета, от специализации и удостоверенията за курсове. Те са доказателство, че стоматологът не спира да обновява знанията и уменията си.

добър зъболекар в софия снимка

Търпение, такт, подход към пациентите. Проблемът най-често не е в липсата на достатъчно квалифицирани зъболекари, независимо дали търсите добър зъболекар в София или в страната. Проблемът е да намерите този стоматолог, който ще има подход към вас. Никой не обича да сяда на зъболекарския стол. Някои пациенти се преборват по-лесно със страховете си и са по-доверчиви. За други – само сядането на стола е голямо изпитание. Затова е важно зъболекарят да съумее да ви успокои. Вдъхне ли ви той доверие, лечението ще бъде много по-леко и лесно поносимо за вас. Препоръчително е също да може да обяснява добре. Така, вие ще знаете винаги какво е направил и какво предстои. Това, до голяма степен, също действа успокояващо. Да откриете добър зъболекар в София или в страната, означава да намерите този, който ви кара да се чувствате колкото се може по-добре.

Модерна и качествена техника. Уменията, подходът – те безспорно са много важни за един стоматолог, но ако той работи с некачествена или остаряла техника, едва ли ще може да ви лекува достатъчно ефективно. Когато отидете за пръв път на преглед в нечий стоматологичен кабинет, преценете и това – доколко този стоматолог има възможност да приложи непрекъснато обновяваните си знания и умения на практика. Всеки добър зъболекар в София и страната ще може да ви посрещне в добре оборудван кабинет и да ви лекува с технология и материали, които са максимално ефективни според последните научни изследвания.

Натрупан професионален опит. Това е малко по-плаващо като фактор. Младостта на стоматолога не означава, че той не може да лекува добре вашите зъби. Възрастта не е гаранция за качество. Затова, когато си търсите добър зъболекар в София или страната, поинтересувайте се от професионалния опит на стоматолога, но нека това не бъде решаващ фактор за избора ви.

Препоръки на познати и приятели. От една страна хората са различни и ако ваш познат харесва един специалист, то не е задължително той да допадне и на вас. От друга страна колкото повече хора ви препоръчват един и същи стоматолог, толкова по-добре. Това означава, че той съумява да подходи индивидуално към всеки. Затова, започнете ли да търсите добър зъболекар в София или в страната, непременно разпитайте колкото се може повече хора и посетете този, когото са ви препоръчвали най-често.

Навременното намиране на добър зъболекар в София или във вашия град е от изключително значение за здравето на вашите зъби. Ако намерите стоматолог, на когото да се доверите, ще ходите редовно на профилактични прегледи и всички проблеми ще се хващат в самото начало. А основно правило в стоматологията е: „колкото по-рано бъде открит проблемът, толкова по-безболезнено, бързо и евтино ще е лечението”. Затова не губете време!

● Още по темата
shade

Категории на публикациите

Последно добавени публикации

Добър зъболекар в София

Да се намери добър зъболекар в София, а и по принцип, не е лесно начинание. Зъболекарите са много. И...

arrow-small прочетете повече

Коронките - видове и приложение

Коронките представляват метални отливки, облицовани с порцелан или пластмаса, които се монтират с по...

arrow-small прочетете повече

Видове дентални импланти

Костно-гингивалните импланти заместват увредена или изгубена кост и гингива (венеца). Използват се т...

arrow-small прочетете повече

Денталните импланти в детайли

Зъбните (денталните) импланти са метални конструкции, изработени от титан. С тях се заместват лисва...

arrow-small прочетете повече