д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Профилактика Профилактика Профилактика

Профилактика

Запазете час

Профилактичните стоматологични прегледи са от изключително важно значение за всеки пациент, който иска да има красива усмивка, безболезнено дентално лечение и да влага в това минимални средства.


Не се уморявам да напомням на пациентите си, че колкото по-рано бъдат открити различните стоматологични заболявания – кариес или пародонтални проблеми – толкова по-лесно и бързо ще бъдат излекувани те. Най-добрият начин да сте отговорни към здравето си, са профилактичните стоматологични прегледи. 

 

Описание на стоматологичното лечение

Профилактичните прегледи са безболезнени. За да се уверя, че зъбите на пациентите ми са в добро състояние, използвам специални диагностични инструменти.

  • Преглеждам внимателно повърхностите за кариеси.

  • Проверявам за паднали пломби и дефектни коронки.

  • Уверявам се, че няма пародонтални джобове.

  • Когато преценя, че е необходимо, правя различни тестове за чувствителност – към сладко и солено например или назначавам панорамна рентгенова снимка, за да добия ясна представа за състоянието на зъбите.

След приключване на профилактичния преглед препоръчвам на своите пациенти почистване на плаката и зъбния камък. Тази процедура извършвам с ултразвук и със специална полираща паста.


Винаги консултирам пациентите си как могат да подобрят устната си хигиена. Насочвам ги към нови препарати – вода за уста и паста за зъби, подходящи конци и интердентални четки.  

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Винаги съветвам пациентите си да правят профилактични прегледи два пъти годишно. В зависимост от състоянието на зъбите им и дали искат премахване на плака и зъбен камък, профилактичният преглед продължава между 15 минути и един час.  

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

Когато отлагате профилактичните посещения при стоматолог, рискувате здравето на зъбите си. Кариесът например, идентифициран в начална фаза се лекува бързо и безболезнено. Колкото по-късно бъде открит, толкова по-болезнено, дълго и скъпоструващо е лечението му.


Не отлагайте посещението при зъболекар.

 

Гаранция на стоматологичните услуги

По мои наблюдения, повечето хора нямат навика да ходят на профилактични стоматологични прегледи или ги отлагат поради страх от болка. Истината е, че такива притеснения са абсолютно неосснователни, профилактичните прегледи са безболезнени. Пациентите, които съм успял да убедя да правят регулярни профилактични прегледи, сами се уверяват, че това е ефективният и безболезнен начин да се грижат за здравето на зъбите си. Уверете се и вие, заповядайте в моя кабинет! 

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Добър зъболекар в София

Да се намери добър зъболекар в София, а и по принцип, не е лесно начинание. Зъболекарите са много. Изборът е голям. Преп...

Лошия дъх в детайли

Всеки има лош дъх от време на време, особено сутрин. Също така може да имате лош дъх, когато сте гладни, когато сте на ...

Правила на орална хигиена

Правилното провеждане на оралната хигиена е важен фактор в стоматологичната профилактика на зъбния кариес и пародонтопат...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече