д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Керамични инлеи Керамични инлеи Керамични инлеи

Керамични инлеи

Запазете час

Когато голяма част от зъба е разрушена, винаги препоръчвам на своите пациенти изграждане на керамичен инлей.


Професионалният ми опит показва, че инлеят е отлично решение, защото:

  • Изработването му става извън устната кухина. За мен това е важно, тъй като манипулацията е щадяща за пациента и изключва дискомфорта от продължително стоене с отворена уста.

  • Керамичните инлеи са винаги индивидуални. Изграждат се в зъботехнически лаборатории чрез послойно полимеризиране или пресоване на многоцветни порцелани. Всичко това е предпоставка за естетичното възстановяване на разрушени зъби, независимо дали те са фронтални, резци, премолари или молари.

Смятам за огромно преимущество факта, че материалът остава непроменен с времето и под въздействието на разрушаващи агенти.


Прецизната адаптация на инлея към формата на зъба ми дава увереност да гарантирам дълготрайната му употреба.

 

Описание на стоматологичното лечение

За мен качеството е безспорен приоритет. Поради тази причина отделям огромно внимание на лечението.

  • Почиствам детайлно засегнатия зъб от плака и кариозна маса.

  • Снемам силиконов отпечатък от него много внимателно, за да съм сигурен, че инлеят ще бъде точно отлят. Старателно подбирам зъботехниците, с които работя и държа на тяхната коректност и професионализъм.

  • Когато поставям инлея следя дали той е удобен за пациента и коригирам, докато се уверя, че съм му създал перфектния комфорт.   

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Моята практика показва, че времето необходимо за изграждане на инлея в зъботехническа лаборатория отнема до 5 дни.


Времето, необходимо за финалното изграждане на зъба, е в рамките на 3 посещения. 

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

При неадекватна и ненавременна стоматологична помощ е възможно да настъпят редица увреждания.


Неправилното планиране на процеса води до изтриване на срещуположните зъби, нарушаване на дъвкателната способност, което е предпоставка за непълноценното усвояване на храната. Всичко това може трайно и функционално да промени действието на някои органи и дори системи от човешкия организъм.  

 

Гаранция на стоматологичните услуги

Като специалист съм наясно, че здравината на керамичния инлей е следствие на прецизна изработка и качествен монтаж. А като човек знам, че естетиката е приоритет за всеки. Затова поставям високи изисквания на зъботехниците, които избирам и проследявам педантично работата им. Безкомпромисно изисквам употребата на висококачествени материали, за да предложа съвсем отговорна и реална гаранция на пациентите си.

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Керамичните инлеи - II

Инлеите се изработват от т.нар. топлопресовани (левцитни) керамики, които дават по-добра адаптация към изпиления зъб. Ин...

Керамичните инлеи - I

За пациенти, които изискват естетични възстановявания, керамичните инлеи представляват трайна алтернатива на композитни...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече