д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Избелване на зъби Избелване на зъби Избелване на зъби

Избелване на зъби

Запазете час

Процедурата е козметична и има за цел да отстрани от зъбите петната от цигари, кафе, червено вино, силни подправки и др.


Препоръчвам я на всеки, навършил 26 годишна възраст, тъй като с времето цветът на зъбите се променя и белотата им изисква все по-сериозна поддръжка.  

 

Описание на стоматологичното лечение

Важно е да знаете, че процедурата е напълно безболезнена. Надявам се това да премахне колебанията ви и да ви помогне да се погрижите за сияйната си усмивка.


Според конкретния случай прилагам два начина за избелване на зъбите – кабинетно – с различни избелващи гелове и домашно – с помощта на специално изработени шини.


Кабинетно избелване на зъбите

  • Първо почиствам и полирам зъбите. Без премахване на зъбния камък и зъбната плака е невъзможно да се прецени степента на потъмняване.

  • Като втора стъпка избирам подходящ избелващ гел, с който да третирам повърхността на зъбите.

  • После изчаквам определен период от време – колко точно зависи от използвания продукт и премахвам гела.

  • Резултатът е, че пациента става от зъболекарския стол с ослепително бели зъби и красива усмивка.


Домашно избелване на зъбите

  • Отново първо почиствам и полирам зъбите. Без премахване на зъбния камък и зъбната плака е невъзможно да се прецени степента на потъмняване.

  • За всеки пациент се изработва индивидуална зъбна шина, в която апликирам избелващ гел.

  • Пациентът носи шината няколко дни. При тази процедура крайният резултат се контролира като се променя честотата на носене на шината, както и чрез регулиране на процента избелващ гел в нея.  

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Колко дълго ще продължи избелването на зъбите зависи от това кой от двата метода ще изберем.


Когато изборът е домашно избелване на зъбите, се налагат две посещения в зъболекарския кабинет. Първото, за да се постави шината и второто, за да се проконтролира резултатът от носенето й.  

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

Ако правите редовни профилактични прегледи и те включват почистване на зъбния камък и зъбната плака, зъбите ви ще изглеждат доста добре и без да прилагате избелващи процедури или поне със сигурност ще отложи необходимостта от тях.


Ако не се грижите по никакъв начин за премахването на зъбния камък и плаката и не се подлагате на процедура за избелване на зъбите, с времето те ще потъмняват все повече. Натрупването на плака и зъбен камък ще повиши риска от кариес и различни стоматологични проблеми, а потъмнялата усмивка, определено ще повлияе отрицателно на самочувствието ви.


Затова ви съветвам да не пренебрегвате този тип грижа за здравет. Още повече при факта, че процедурата е абсолютно безболезнена.  

 

Гаранция на стоматологичните услуги

Белите зъби са гаранция за редуциране на стоматологичните заболявания и за повишаване на самочувствието на всеки човек. Затова препоръчвам избелването на зъбите да се прави през определени периоди от време. Колко точно? Това зависи от състоянието на вашите зъби и може да се установи веднага след консултация със стоматолог.  

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Избелването - каприз или необходимост

Почти 90% от хората, навършили 25-годишна възраст се нуждаят от избелване на зъбите. Това се дължи на големия брой оцвет...

Избелването на зъби крие рискове

Най-често срещаните странични ефекти са временно увеличение на чувствителността на зъбите, особено в началото на процеса...

Естествени методи за избелване

Има много популярни естествени начини за избелване на зъбите. Някои от тях могат да бъдат много нежни към зъбите, докат...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече