д-р Калин Василев

лекар по дентална медицина

Детска стоматология Детска стоматология Детска стоматология

Детска стоматология

Запазете час

Детската стоматология е много деликатна област, защото малките пациенти са специални и подхода към тях също трябва да бъде специаленн.


Поддържане на правилни хигиенни навици, констатиране на болни зъби, изменения на захапката – всички тези проблеми на детската стоматология трябва да се решават навреме. Практиката ми показва, че децата, на които се правят редовни профилактични прегледи и всеки стоматологичен проблем се решава в ранна фаза, са много по-спокойни и по-лесно се доверяват на зъболекаря.


Изграждането на навик за периодични стоматологични прегледи, помага на децата да развият в себе си отговорност към денталното си здраве.

 

Описание на стоматологичното лечение

Знам, че малките пациенти имат нужда от специално внимание и предразполагане. Затова може да не се притеснявате за детето си. Ще му отделя колкото време е необходимо, за да бъде то спокойно и да ми позволи да направя обстоен преглед на зъбите му.


При по-сериозни стоматологични проблеми, които изискват чести посещения на зъболекарския кабинет и по-инвазивни процедури, препоръчвам да се направи консултация и с детски психолог.

 

Продължителност на стоматологичното лечение

Колкото по-рано започнете да водите детето си на профилактични прегледи и го научите редовно да посещава зъболекарския кабинет, толкова по-кратко време ще се налага да прекарвате в него.


Затова не отлагайте. Кога последно посетихте кабинета на стоматолога?  

Запазете час
Стоматологични услуги

Усложнения при липса на адекватно лечение

Случвало ми се е да чувам от родители, че тъй като става въпрос за млечни зъби, няма особено значение дали са здрави или не – така или иначе детето ще ги смени.


Това схващане е изключително погрешно. От подредбата на млечните зъби зависи как ще бъдат подредени постоянните зъби на детето ви, когато порастне. От здравината им зависи правилното хранене и правоговорът.


Детската възраст е и най-удобното време, за да си създаде детето навика да посещава редовно зъболекарския кабинет. Ако не му помогнете да научи това навреме, рискувате то да се отнася не особено отговорно към здравето на зъбите си и като порастне. 

 

Гаранция на стоматологичните услуги

Като специалист и родител съм наясно колко е важно детето да получи качествена стоматологична помощ – не само като материали и извършване на определена процедура, но и като отношение, усещане за спокойствие и доверие.


Затова отделям необходимото време, да предразположа своите малки пациенти. Така, за мен самият, е много по-лесно да извърша прегледа и всички необходими процедури. 

Запазете час
Стоматологични услуги

 

shade

Информационен бюлетин

Превантивна дентална грижа за децата

Превантивната (профилактичната) стоматология се занимава с поддържането на нормална дъвкателна функция чрез подсилване н...

Какво трябва да знаем за силанизирането

Силанизирането е профилактично покритие на здрави, дълбоки фисури и бразди със силанти. Силантът е течен смолист материа...

всички публикации по темата
shade
 

Абонаментни планове

 
Дентален план за бизнес клиенти
Бизнес дентален план

Специално за малкия и среден бизнес създадох план за дентално обслужване, обединявайки най-търсените услуги в стоматологичния сектор. Този план дава възможност за осчетоводяване на извършените дейности съгласно чл. 204 и чл. 208 от ЗКПО.

 

вижте повече

Дентален план за семейства
Фамилен дентален план

Фундаментален принцип на моята практика е пациентите ми да са добре информирани и да получават комплексна, съвременна и висококачествена дентална грижа. На мен можете да разчитате, че ще се погрижа за красотата на Вашите усмивки без компромиси.

 

вижте повече